سفارش تبلیغ
صبا ویژن
جزیره

 

اربعین حسینی

مسئله اربعین سید الشهداء(علیه السلام) و این که آیا خاندان آن حضرت پس از رهایی از اسارت یزید قصد عزیمت به کربلا را داشته و نیز آیا توانسته اند در آن روز به زیارت آن مضجع شریف نایل آیند و مرقد مطهرش را زیارت کنند، از جمله مسائلی است که از دیرباز صاحب نظران در باره آن اختلاف نظر داشته و هریک با استشهاد به ادله تاریخی برای اثبات یا نفی آن تلاش کرده اند. در این مقاله با توجه به متون تاریخی معتبر احتمالات ممکن را تبیین کرده و ضمن بیان نظر مدافعان این واقعه، دیدگاه خود را مبنی بر نبود دلیل کافی و قابل اعتماد بر مسئله اربعین سید الشهداء(علیه السلام)تبیین خواهیم نمود. هم چنین امکان رسیدن کاروان اسرا را نیز به کربلا در اربعین اول تقریبا ناممکن دانسته و در پایان، دلیل الحاق سر مطهر امام حسین(علیه السلام) را به جسم شریفش مورد خدشه قرار داده و وجود حدیث شریفی که زیارت اربعین را از علائم مؤمنان می شمارد برای استحباب و فضیلت آن زیارت کافی دانسته ایم. کلید واژگان: اربعین، کربلا، حسین(علیه السلام)، شهادت، اهل بیت، اسارت، کوفه، شام.

مقدمه ورود خاندان مکرّم سیدالشهداء به کربلا در راه بازگشت از شام به مدینه در روز اربعین و الحاق سر مقدس اباعبدالله الحسین(علیه السلام) به پیکر مطهّرش در آن روز، یکی دیگر از وقایع مبهم واقعه عاشورا و حوادث پس از آن است. به راستی اگرچه حادثه عاشورا دل خراش ترین و غمبارترین حادثه ای است که در طول تاریخ، قلب شیعیان و دوست داران خاندان عصمت و طهارت را جریحه دار ساخته و جا داشت تمامی وقایع آن بدون هیچ کم و کاستی در کتاب های تاریخ نقل شود، امّا مع الاسف از آن جا که هم در زمان وقوع حادثه عاشورا و هم پس از آن شیعیان علی بن ابی طالب و فرزندان معصومش تحت بیشترین فشارها و آزارها بوده، سخت ترین شکنجه ها و تحریم ها را متحمّل شده و عملا در حاشیه قرار گرفته بودند ، هیچ گاه امکان ضبط و نقل وقایع غم بار عاشورا و آن چه بر خاندان مکرم سید الشهداء گذشت پدید نیامد.

به راستی وقتی تاکنون به طور قطع و یقین سرنوشت سر مقدس اباعبدالله الحسین(علیه السلام)که در واقع یکی مهم ترین اموری است که باید مورد توجه قرار می گرفت روشن نشده است و اقوال در باره دفن سر مطهر آن حضرت مختلف و متشتت است چگونه می توان انتظار داشت وقایع ریز و درشت دیگری همچون مدّت حبس خاندان سید الشهداء در کوفه ، روز حرکت از کوفه و مسیر حرکت آنان از کوفه تا شام، میزان اقامت آنان در شام و بالأخره مسیر بازگشت آنان به درستی و روشنی ، و بدون هیچ گونه اختلافی ثبت و ضبط شده باشد؟! می دانیم که بخش اعظم وقایع عاشورا و حوادث پس از آن، توسط مورخان اهل سنت که بعضاً تلاش می کردند دامن یزید و خاندان بنی امیّه را از این لکه ننگ ابدی، پاک سازند نقل شده است، پس نباید انتظار داشت تمام وقایع و حوادث بدون کمترین تحریفی نقل شده باشد.

از آن گذشته اگر مورخان نیز قصد نگارش حوادث را به صورت صحیح و بدون تحریف داشتند، حکّام وقت ممانعت به عمل آورده و معلوم نبود که چه سرنوشتی در انتظار نویسنده و نوشته او بود. تلاش نگارنده این سطور بر آن است که مسئله بازگشت کاروان اسرای بنی هاشم (علیهما السلام)را از شام بررسی کرده و نتیجه گیری نهایی را براساس متون موجود، بازگو نماید. باشد که این تحقیق گامی مثبت در جهت هرچه روشن تر شدن حوادث پس از عاشورا باشد و مرضی پروردگار واقع گردد. مشهور بین عرف شیعه آن است که امام سجاد(علیه السلام) به همراه اهل بیت سیدالشهداء(علیه السلام) در راه بازگشت از شام، به کربلا رفته و روز اربعین موفق به زیارت قبر مطهر حسین بن علی(علیه السلام) و اصحاب باوفایش شدند و پس از سه روز عزاداری و اقامه ماتم به مدینه الرسول(صلی الله علیه وآله)بازگشتند.

و نیز بین شیعیان مشهور است که زین العابدین(علیه السلام)سر مطهر پدر را در آن روز به بدن شریفش ملحق نمود. اما با وجود این از دیرباز در میان محقّقان و صاحب نظران در باره رسیدن کاروان اسرا در اربعین اول به کربلا اختلاف نظر بوده است. برخی آن را تایید کرده، شواهد تاریخی بر آن اقامه می کنند و برخی دیگر، حضور خاندان سید الشهداء(علیه السلام) را در اربعین اول انکار کرده تحقق آن را امکان پذیر ندانسته یا محقق شده نمی دانند. نویسنده این سطور نیز بر این باور است که کاروان اسرا در روز اربعین به کربلا نرسیده و نیز معتقد است «احتمال رسیدن کاروان اسرا به کربلا در روز اربعین» با «تحقق آن» دو امر مستقلند که در این مسئله معلوم نیست که هردو با هم رخ داده باشند. بنابراین، به باور نویسنده هرگز نمی توان گفت که منکران قضیه اربعین به بی راهه رفته اند. ما در این مقاله بر آن شدیم تا وقایعی را که پس از اسارت اهل بیت سیدالشهداء(علیه السلام)اتفاق افتاد و با رسیدن یا نرسیدن کاروان اسرا به کربلا در روز اربعین اوّل ارتباط مستقیم دارد مرور کرده، تحقیقی مختصر درباره آن ارائه نماییم. بررسی وقایع مرتبط با واقعه اربعین به طور کلّی وقایعی را که با رسیدن کاروان اسرا به کربلا رابطه مستقیم دارد می توان در امور ذیل خلاصه نمود:

?) مدت زندانی بودن اهل بیت سیدالشهداء(علیه السلام) در کوفه و زمان حرکت آنان به سوی شام;  

?) مسیر کاروان اسرا از کوفه تا شام;

?) زمان صرف شده برای رسیدن به شام;

?) مدت زمان اقامت اهل بیت امام در شام;

?) مسیر بازگشت از شام به مدینه و بررسی احتمال عزیمت آن کاروان به کربلا و رسیدن به آن جا در اربعین اول;




موضوع مطلب : مقاله خواندی اربعین حسینی

ارسال شده در: یکشنبه 91 بهمن 29 :: 10:46 صبح :: توسط : علی
ارسال شده در: یکشنبه 91 بهمن 29 :: 10:29 صبح :: توسط : علی

نام و نسب قراء سبعه و راویان مشهور ایشان :

1- نافع مدنی :

نام و نسب : نافع بن عبدالرحمن بن ابی نعیم

کنیه : ابو رویم

لقب : لیثی

تاریخ وفات : 169 هـ . ق

شهر : مدینه



ادامه مطلب ...


موضوع مطلب :

ارسال شده در: جمعه 91 بهمن 27 :: 1:56 عصر :: توسط : علی

معیار در گزینش قراء سبعه یا هفت استاد قرائت :

پس از دوره صحابه و عصر تابعین ، گروهی خاص در فن قرائت و کارآئی در آن ، از شهرت و معروفیت بر خوردار شدند و به عنوان افرادی متخصص و ماهر در امر قرائت شناخته شدند از این میان هفت نفر سرآمد دیگران گشته و به « قراء سبعه » شهرت یافتند .



ادامه مطلب ...


موضوع مطلب :

ارسال شده در: جمعه 91 بهمن 27 :: 1:56 عصر :: توسط : علی

دوران شیرخوارگی و کودکی پیامبر اکرم

گویند پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) فقط سه روز - یا به نقلی هفت روز - از مادر گرامیشان حضرت آمنه (سلام الله علیها) شیر خورده‌اند و پس از آن طبق رسم بزرگان عرب برای ایشان دایه انتخاب کردند. در تاریخ این دایه‌ها را دو تن گفته‌اند که به ترتیب زیر می‌باشند:

اعراب به چند منظور فرزندان خود را به دایه‌ها می‌سپردند:

 



ادامه مطلب ...


موضوع مطلب :

ارسال شده در: جمعه 91 بهمن 27 :: 1:39 عصر :: توسط : علی

قرآن قرن اول هجری




موضوع مطلب : قرآن قرن اول هجری

ارسال شده در: دوشنبه 91 بهمن 23 :: 7:34 عصر :: توسط : علی

مهرورزی به دیگران یک نیاز فطری است، اما چه بهتر و زیباتر که انسان در بذل محبت، خوبان و برترین‌ها را برگزیند و اهل‌بیت ـ علیهم السّلام ـ کامل‌ترین و بهترین مظاهر خوبی‌ها و کمالاتند عشق به اهل‌بیت ـ علیهم السّلام ـ زمینه‌ساز عشق به خداوند است و علاقمند بودن به خاندان عصمت و طهارت مهر ورزیدن به ارزش‌های والای الهی می‌باشد.



ادامه مطلب ...


موضوع مطلب :

ارسال شده در: دوشنبه 91 بهمن 23 :: 7:6 عصر :: توسط : علی

قبل از آن که به پاسخ سؤال شما بپردازیم، لازم است در مورد اهمیت توکل به خدا و تعریف آن به اجمال اشاره کنیم.
اهمیت توکل از نظر آیات و روایات
خداوند در موارد متعدد توکل برخدا را از ویژگی‎های افراد با ایمان می‎داند و می‎فرماید: و علی الله فتوکّلوا ان کنتم مؤمنین؛[1]



ادامه مطلب ...


موضوع مطلب :

ارسال شده در: دوشنبه 91 بهمن 23 :: 7:6 عصر :: توسط : علی

به منظور تقویت ایمان توجه شما را به رعایت نکات زیر جلب می‌کنیم: 1- در ابتدا لازم است شناخت کافی از ایمان، درجات آن و آثار و پیامدهای آن داشته باشید که بدین منظور با مطالعه در این زمینه به توسعة سطح اطلاعات و آگاهی‌های خود بپردازید.



ادامه مطلب ...


موضوع مطلب :

ارسال شده در: دوشنبه 91 بهمن 23 :: 7:3 عصر :: توسط : علی

برای این منظور می توانیداز نکات زیر کمک بگیرید
1. تهذیب نفس و کسب فضایل اخلاقی؛[1] یکی از عوامل اصلی کسب رضایت امام زمان ـ علیه السّلام ـ و توفیق دیدار آن حضرت، تهذیب نفس و آراستن خود به اخلاق نیکوست. در روایتی از امام صادق ـ علیه السّلام ـ آمده است: «مَنْ سره ان یکون من اصحاب القائم، فینتظر، ‌و لیعمل با الورع و محاسن الاخلاق...»[2]



ادامه مطلب ...


موضوع مطلب :

ارسال شده در: دوشنبه 91 بهمن 23 :: 7:2 عصر :: توسط : علی
1 2 3 >

سلام امیدوارم از وبلاگم راضی باشید 09151864889

لوگو
سلام امیدوارم از وبلاگم راضی باشید
09151864889
آمار وبلاگ
بازدید امروز: 0
بازدید دیروز: 16
کل بازدیدها: 81278



قالب بلاگفا

قالب وبلاگ

purchase vpn

بازی اندروید